Kell

Thursday, August 19, 2010

Ehk saab teaduse kah lõpuks vaikselt veerema

Eile õnnestus lõpuks meelitada DC ja VLF korraga arutama minu projekti teemat. Ametlikult peab olema kolme kuu jooksul alustamisest kinldlaks määratud kliiniline juhendaja, teaduslik juhendaja ning laias laastus mingi uurimisprojekti suund. Vanemate kaasvõitlejate soovitusel togisin takka ning tundub, e t edukalt.
Kliiniline juhendaja määrati juba mõned päevad tagasi. Kliinilise juhendaja mõte on, nagu nimetuski ütleb, olla nõustajaks-järelelvalvajaks kliinilise tegevuse osas. Sellest tulenevalt on mul ilmselt hea meel, et kliiniliseks juhendajaks sai DC, kuna ta on ilmselt neljast kardioloogist kõige enam reaalselt kliinikus ning erinevalt mõnest teisest, kliinikus olles on ta ka kõige sagedamini füüsiliselt seal koha peal, mitte ei pea teist mööda maja taga otsima. Ning DC on omamoodi hull kah. Jaõnneks seda sorti hulludega on kohati lihtsam - võib asju vähe otsemini välja öelda nii nagu tegelikult mõtled. Ei pea tingimata väga ranget (poliitiliselt) korrektset teksti ja sõnastust otsima :)
Teaduslik juhendaja ei pea olema tingimata sama inime. Teadusjuhendaja puhul oleks hea, kui ta sinuga tegelikult kah teadusprojekti osas tegeleks. Ehk siis hea, kui teadusprojekt on mingi juhendaja projektiga mõnda serva pidi ühendatud. Ja loomulikult on vajalik, et oleks juhendaja, kes teadusesse suurema kirega suhtub. Seetõttu hea (loodetavasti, eks tulevikus paistab), et selleks saab vist peaasjalikuult VLF.
Eilse paaritunniseks kujunenud arutelu käigus jõudsime ilmselt mingisugused esmased sammud ja suunad minu jaoks välja töötada. Kokkuvõttes oli juttu 10st erinevast projektist, millega mind tehniliselt saaks suuremal või vähemal määral haakida, aga oma "esimese autori projekti" jaoks paistsid neist olevat sobivamad kaks. Nendesse teemadesse penagi nüüd end esmalt vähe süvitsi sisse lugema. Ülejäänud projektid võivad olla sellised, millesse mind suuremal või väiksemal määral kaasates saaksin mitte-esimese-autorina nime pealkirja alla.
Väikse selgitusena - diplomaadi eksamite eelduseks on, et mul oleks vähemalt kaks publikatsiooni, millest üks peab olema esimese autorina.
Ahjaa, ilmselt võib keegi tunda huvi ka, et mis projekti teema siis ka ikkagi on :) Esimese autori jaoks sobilikud teemad on seotud bokserite arütmogeense parema vatsakese kardiomüopaatia, Holter monitooringu, rütmihäirete ning elulemusega (või mis iganes sõna see Eesti keeles survvival kohta käibki) ja teine vererõhu (NIBP) ööpäevaste kõikumiste ning Doppleriga määramise korratavuse kohta. Suurem tõenäosus, et neist kahest saab põhiliseks teemaks rütmihäirendus. Eks näis... (to be continued...)
Ning muidugi sedapalju mittetöist kah, et täna lähen siis Inglismaa Eestlaste koorilaagrisse, mida juhatamas ei keegi muu kui meie motokoorigi dirigent Kalev Lindal. Tõenäoliselt saame ka väikse deso teha :) Ning muidugi ka törtsu-paar laulda :)

No comments:

Post a Comment