Kell

Sunday, August 8, 2010

Veidi sotsiaalset elu kah

Eile oli siseinimestega väikene grillimine. Täitsa tore väike vaheldus. Eriti muidugi üldisele nädalavahetuse hõredusele. Muidu olen ikka üritanud (üksikuid) nädalavahetusi kuidagi esmaspäevani välja venitada - pisut lugemist (seda ilmselgelt hakkab üha enam tekkima), pisut kuuekeelset armukest, pisut lugemist, veidi sporti jne. Kahjuks, nagu paljud teavad, ei mõista ma ka vabal päeval üldjuhul pikalt magada, mistõttu nädalavahetuse päevad kipuvad pikad ja venivad olema.
Vahelduseks mõni rida "olmet":
Liiklus - esimesed kaks päeva sõitsin nii, et panin käekella paremale käele - aitas meeles pidada, et esmalt tuleb ristmikul vaadata paremale. Väike nipp, aga võib aidata ära hoida kulukat autoremonti. Edasi harjus liiklusega täiesti ära ning nüüd ei ole enam vähimatki probleemi. Aga eks näib, mis saab, kui kas a) ostan siinses mõttes õigetpidise rooliga auto või b) pean "euroopas" õigel pool teed sõitma. Paar nädalat tagasi tegelikult sõitsingi euroopas väikese törtsu ja siis polnud küll veel väga hullu, kuid siis polnud ka nii pikka valel pool sõitmise kogemust-harjumust.
Ostukorv on kõhutunde järgi enamvähem sama kallis või pisut kallim kui Eestis. Võrrelda muidugi raske, kui just ekselit poodi kaasa ei vea, sest näiteks piima ostan tavaliselt 1,136 liitrit korraga.
Bensiin (või minu auto puhul diisel) on jupike kallim kui Eestis - praegu umbes 1.119 kohalikku raha (~22 eek) liiter.
Raamatud (vähemalt erialased) saab ilmselt jupikene soodsamalt. Kui varem arvasin, et Krisost saab raamatuid päris hea hinnaga, siis see oli peamiselt võrdlus teiste Eesti müüjatega ja vahest ka Soome omadega. Amazonist saab nii mõnegi raamatu pea kolmandiku võrra soodsamalt. Peangi neil päevil endale tellima päris mitmeid raamatuid - Ettinger, Couto, Ganong, Braunwald jnejne. Kuhugi peab ju raha kulutama :P
Riided jms - neid pole küll mõtet kodust väga suures koguses kaasa tarida. Neid võib siit ikka väääga soodsalt saada.
Ühistransport on ilmselt kallim kui Eestis. Suuri kogemusi mul küll pole, aga mulje selline on tekkinud. Samas tuleb arvestada, et enamus ühistranspordi pileteid on väga suure hinnavariatsiooniga ning näiteks pidavat paljusid pileteid õigel hetkel netist ostes võima saada märkimisväärselt soodsa hinnaga. Ei tea, ei oska kommenteerida. Ehk kunagi tulevikus.

No comments:

Post a Comment