Kell

Monday, July 5, 2010

Esimene päev selja taga

Health and safety ja muu selline 1/4-1/2 kamarajura. Mned asjalikud asjad kah. Ehk siis tegu sissejuhatava loenguga. Midagi väga üllatavat ei räägitudki. Teemaga kursis mitte olijale võis jääda petlik mulje - lühikesed loengujupid, pikad kohvi- ja teepausid, poolteist tundi lõunapausi, õhtul BBQ - elu nigu lill. Tegelik päevakava kujuneb ilmselt piiiiiiisut tihedamaks.
Alustavaid residente on 15, kellest 3 hobuste poolelt. Siinkohal oli hea, et meil oli piisavalt pause ning ilm ilus - saime vähemalt üksteise nimed ning selle, et kes millises osakonnas alustablaias laastus selgeks ja pisut jõudsime muljetada ka enda kummalistest seiklustest seoses residentuuri kohale tulemisega. Kaugemad tegelased pärit Austraaliast (DI), New Yorgist (Onko)(jah, kui esmalt tutvustava ringi ajal pidime ütlema kes oleme ja kust tuleme, siis täpselt nii ta end tutvustas :P) ning Brasiilias t. Britte on 3 - anest, ECC ja kiru (+ vist kõik kolm hobuslast), sises alustavad Kristine Norrast ja Kristin Taanist (huvitav, kas kliendid/retseptsionistid/edasisaatvad arstid hakkavad neid segi ajama. Eeeeee...ei usu), neuros belglane, teine anesteesias Hispaaniast ja oli vist keegi veel. Igatahes täitsa laheda mulje jättis kogu see seltskond, kes ilmselt saavad sisustama küllalt suure tükikese minu järgnevast kolmest aastast. Õhtul BBQ andis võimaluse kohata veel kuigipalju vanemaid olijaid ning muud kaadrit.
Täna pool päeva veel sissejuhatavat loengut ning seejärel kliinikusse. Homme ilmselt üks südame ultraheli kursus tulemas, kuhu mind vist ka saadetakse. See hea selleks, et õpiksin kiires korras selgeks siin majas kasutatavad ultraprotokollid.
On suuresti tõenäoline, et mind kaasatakse kohe ka ühte juba jupp aega väldanud uurimistöösse, millega üritatakse leida paremaid indikaatoreid mitraalklapihaiguse prognostikaks. Võimalik, et satun sel juhul ka autorite hulka. Ning ilmne, et kõige kiiremini saavad asjad selgeks tegemise käigus - seega tuleb külma vette lihtsalt pea ees sisse hüpata.
Külma vette hüppamisest vast veel nii palju, et järgmisel nädalal saan tõenäoliselt esimese oma patsiendi.

2 comments:

  1. Ma olen mitu korda mõelnud, et kuidas on loomakate ja BBQ ja grilli ja muu lihavärgiga. Tooraine oli ikka omast majast?:) Gorekas

    ReplyDelete
  2. Edu Sulle seal Inglismaal! Ma muidugi hoiatan, et ma läksin Šotimaale ka 1 aastaks, magistrit tegema. Naasesin Eestisse alles 7 aastat hiljem (MSc, PhD, 2x postdoc), nii et ära Sa nii kindel pole, et kolme aastaga ühele poole saad :D

    ReplyDelete