Kell

Friday, July 30, 2010

Kiire 2 rida selle nadala kohta. Tapitahtedeta (loe:t66 juurest)

Sel nadalal olnud positiivset: CPCR (ehk crach'i) koolitus. Vaga t6hus ja asjalik ning proovisime ka elustamisprotseduurid reaalselt labi. Seda kyll pehme kaisukoer-manguasja peal. Jareldus - CPCR on meeskonnatoo ning selle t6hususe tagamiseks k6ige olulisem on, et k6ik osalised teaksid, mida nad tegema peavad. Labi mangimine on ilmselt K6IGE olulisem.
Neutraalset: patsiente olnud mitmesuguseid - selliseid kellel vahem vigasid kyljes ja seega kergemini lahendatavad, kuid ka selliseid, kelle lahendamiseks vaja konsulteerida teiste osakondadega. See viibki meid jargmise punktini:
Negatiivset: koordineerimatus ja teiste jarele ootamine v6ib aegajalt kujuneda siin majas ilmselt frustreerivaks ja stressi tekitavaks. Eriti kui seet6ttu ootab keegi (naiteks omanik) sinu jarele. Minu mitut taiendavat konsultatsiooni vajav patsient tuli kolmveerand tundi plaanitust varem kohale, sain kohe temaga tegelema asuda, kuid t66 kaigus pidin ootama... siis veel ootama...vahepeal midagi ara tegema...siis veel ootama. Oleks kogu see ootamise aeg antud katte yhe jupina, oleksin ilmselt saanud 4 tundi teha midagi asjalikku. Ning kui isegi juppidena tuleb see ootamise aeg, siis oleks vaga abiks, kui teaks kui pikk jargmine jupp on. Aga suuresti olid need jupid sellised: "ma minuti parast tulen". Ja kujunesidki m6nekymne minutiliseks. Kuid usun, et tasapisi 6pin ara, et kui pikad kellegi minutid on ning keda kui palju vaja takka torkida ja tyydata, et asjad kiiremini tehtud saaksid.
Seminare ja ajakirjaklubisid on piisavalt ning see on hea - sunnib lugema (isegi kui selleks vahepeal vaga j6udu ei ole) ning kui pole m6neks j6udnudki asju labi lugeda, siis saad ikka tarkust juurde. Pisukese arevusega ootan augusti tagumist kolmandikku, mil mul endal yks ajakirjaklubi ettekanne vaja teha.
Sel nadalavahetusel plaanis tulla yhe siseresidendiga koos kaema, et kuidas nv valve ajal protseduurid kulgevad, olgugi, et mu enda nv valveni veel jupikene aega.
Alates uuest nadalast olen kujutavas diagnostikas, seal ilmselt paevad algavad pisut hiljem, l6ppevad varem, seega peaks tekkima v6imalus oma case logid jms vormilised asjad joonele saada. Loodetavasti saan ka mingi teadusjupi projekti algatuse katte, et ikka 6igeaegselt publikatsioonideni j6uda.
Ja nyyd tagasi rindele...

No comments:

Post a Comment