Kell

Monday, July 19, 2010

Vasaku külje vaated

Täna õnnestus üks PDA diagnoosida. Selles pole tegelikult midagi erilist. Eks neid koduski juba vastu jalutanud. Lahe on asja juures see, et siin remonditakse neid reiearteri kaudu. Ning tõenäoliselt juba peatselt neid remontimisele tulemas ja hulgi.
Reedeti on "interventional stuff". Ehk teisisõnu uusi patsiente vastu ei võeta (va emergentsid) vaid tegeldakse just nimelt lukuaugu kaudu tubade remontimisega (siia alla kuuluvad lisaks eelnimetet PDA-dele ka näiteks kopsuklapi avardamised ballooniga, stimulaatorite panemised jms). Mine tea, mida kõike veel siin ära ei õpi ja teha ei saa :)
Ära õppimisest, õigemini selle suunas liikumisest, näiteks sedapalju, et vasakult küljelt tehtav südame ultraheli hakkab juba tasapisi laabuma. Kes teavad, need mäletavad, et need ühel suuresti iseõppinud südamelembesel loomaarstil Eestis väga ladusalt välja ei tulnud. Lähiaegadel ilmselt seda muret enam pole.
Kui siin juhtub lugejaskonnas leiduma neid, keda asi peaks puudutama:" Minge internatuuri, ma ütlen!". Sissesaamine ei pruugi lihtne olla, aga mäng väärib küünlaid. Väikses konnatiigis kõva häälega ja noodist mööda krooksumises pole mitte midagi erutavat :)

No comments:

Post a Comment