Kell

Friday, July 16, 2010

Esimene (teine) nädal selja taga

Faktiliselt teine nädal, aga sisuliselt esimene nädal, mille jooksul iga päev patsiente vastu võtsin.
Lühikokkuvõtteks - ei oskagi kohe lühikokkuvõtet teha.
Ühest küljest megalahe: patsiente liiga palju ette ei kuhjata, nii et jõuaks kõigiga põhjalikult tegeleda. Nõu antakse kah alati, kui seda vähedegi vaja on. Juhendatakse hästi. Lastakse piisavalt ise mõelda. Peabki ise mõtlema. Ses mõttes täiesti rahul asjade kuluga. Teisalt kummitab pisut teadmine, et õppimist-õppimist hakkab üha suuremas koguses tulema ja teadusega peab kah loodetavasti-kardetavasti peagi alustama. Teadmatus on see, mis pisut ärevaks teeb või häirib. Kuid olen kindel, et tasapisi laabuvad needki asjad.
Selle kuu lõpuni olen kardioloogias, august on kujutav diagnostika. Loodetavasti saan enne seda kõiksugused vormistamisvärgid (registreerumine ECVIMis residendina, teadusprojekti jäme kondikava, keisslogid jnejne) joonele. Häda selleski, et päris täpselt ei tea, millised asjad veel tegemata ning mida ei peagi tegema.
Seega ikkagi lühikokkuvõte - hästi läheb, rahul olen. Ja ka muudel rinnetel on asjad enam kui hästi :) - kohekohe on tulemas neljapäev!

Kopipeistina lühikirjeldus tänasest päevast (et ei imestaks, miks nii lünklik-hüplik tekst): Meil reedeti uusi patsiente ei tule vaid peaks olema interventsionaalsed protseduurid (soone kaudu südames urgeldamised, stimuka panekud jms). Kahjuks tänaseks plaanitud 2 stimukat jäid ära (üks seetõttu, et tal eile hüpotüreoidismi diagnoosisin ja teine lihtsalt tühistas aja) ning samuti ei saanud ühte PDA-d tänaseks ümber tõsta. Seega oli täna selline pisut rahulikum-õppimislikum päev nign lisaks paar emergentsist kardioloogiakonsultatsiooni saama toodud patsienti. Simon (noorim neljast juhendajast) seletab asju väga mõistetavalt lahti. Kohe kena kuulata.

No comments:

Post a Comment